Duurzame en praktische cadeau’s

Een cadeau is duurzaam als degene die het cadeau krijgt het ook echt leuk vindt en het dus gaat gebruiken. Het zijn dus eigenlijk praktische cadeau’s. Als het cadeau ook nog een duurzaam geproduceerd is, is het helemaal een goede combinatie. Onderstaande cadeau’s stimuleren daarnaast duurzaam gedrag, zoals minder verspillen, minder plastic gebruik, fietsen of zelf je biologische brood bakken. Duurzame cadeau’s passen bij een duurzaam leven.

1. Dopper waterfles

All time favorite: Dopper waterfles. Het blijft een leuk en vooral handig cadeau. Geen plastic flesjes meer die vies worden en steeds aan vervanging toe zijn. Naast de gewone Dopper waterfles heb je tegenwoordig ook een stalen Dopper drinkfles. Ook kun je een zogenaamde sportcap kopen voor je dopper. Zo kun je hem tijdens het sporten gebruiken als bidon.

2. Ecoffee Cup

ecoffee-cupDe Ecoffee Cup is een koffiebeker die je kan laten vullen op bijvoorbeeld het station op weg naar je werk. Zo verspil je niet steeds een kartonnen beker met plastic dekseltje. Uiteraard kun je de Ecoffee Cup ook gewoon zelf vullen met koffie of thee. De bekers zijn gemaakt van bamboe, mais en andere natuurvezels. Er zijn verschillende hippe patroontjes verkrijgbaar.

3. Boterhamzakje van Keep Leaf

boterhamzakje-medium-en-largeSteeds een plastic boterhamzakje gebruiken en weggooien is natuurlijk zonde. Daarom zijn er verschillende alternatieven. Een van deze alternatieven zijn de hippe boterhamzakjes van Keep Leaf. Het merk produceert duurzame spullen op een eerlijke manier. Daarnaast dragen ze bij aan het project Free the children, waarmee ze kinderen in India naar school laten gaan. Het handige aan deze zakjes in dat ze geen ruimte meer innemen als je lunch op is.

4. Emaillen bakvormen

emaillen-cakevorm-riessBrood, cake of taart bakken in een emaillen bakvorm is erg duurzaam. De bakvormen worden namelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Het materiaal is recyclebaar en gaat erg lang mee. Het merk Riess heeft een mooie collectie bakvormen en schalen van emaille in mooie kleurtjes. Ook maken ze pannen, maatbekers en ander keukengerei. Voortaan zelf je biologische brood bakken dus.

5. reCYCLEd fietstas

0002466_fietstassen-recycled-short-labelDeze fietstas van Clarijs zorgt ervoor dat je voortaan al je boodschappen op de fiets thuis krijgt! Geen auto meer nodig dus. De fietstassen zijn gemaakt van supersterk vrachtwagenzeil, hierdoor zijn ze erg robuust en scheuren ze niet snel. Elke tas is anders, doordat het vrachtwagenzeil gerecycled wordt. De tassen worden met de hand gemaakt in Nederland en voor een groot deel met mensen van de sociale werkplaats.