Daily Organic natuurlijke verzorgingsproducten

Het aanschaffen van natuurlijke verzorgingsproducten, biologisch eten en ecologische schoonmaakmiddelen wordt steeds gemakkelijker. Ook bij Albert Heijn kun je tegenwoordig goed slagen als het gaat om dit soort verantwoorde producten. Biologisch eten zat al langer in het assortiment en ook schoonmaakmiddelen en wasmiddel van bijvoorbeeld Ekovert waren al langer verkrijgbaar.

Nu heeft Albert Heijn een nieuwe lijn verzorgingsproducten toegevoegd met een Ecocert keurmerk. Daarnaast hebben de producten het Nordic Swan Ecolabel. Dit Ecolabel stelt hoge eisen aan omgeving en klimaat. Er wordt een Life Cycle Analyse gemaakt van producten waarbij wordt gekeken naar de impact op het milieu van de gebruikte grondstoffen tot het afvalmateriaal. Tevens zijn de producten geschikt voor mensen met astma, gezien het Astma Allergi label.

 

Daily organic: biologisch en niet geparfumeerd

De producten van Daily Organic zijn biologisch en bevatten geen parfum. Als we de natuurlijke shampoo bekijken is te lezen dat 98,6% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is en 12,8% van de  ingrediënten van biologische oorsprong. De shampoo is zacht en doordat er geen parfum is toegevoegd is hij geurloos.

 

Producten Daily Organic:

 • Handzeep + navulling
 • Handcreme
 • Shampoo
 • Crèmespoeling
 • Douchegel
 • Dagcrème
 • Gezichtsreinigende doekjes
 • Gezichtsreinigende lotion
 • Bodylotion
 • Nachtcrème
 • Bodycrème

De producten zijn allemaal redelijk geprijsd, variërend tussen 2,99 en 4,99.

Shampoo Daily Organic

De shampoo van Daily Organic is erg prettig in gebruik, als je in ieder geval niet veel sop een geur verwacht. De shampoo is geurloos en sopt niet veel. Dit betekent echter niet dat het je haar niet reinigt. Na het wassen voelt je haar zacht en schoon aan. Het is soms even lastig inschatten hoeveel shampoo je moet gebruiken, omdat je niet veel schuim ziet, maar dit weet je al na een paar keer wassen. De verpakking met pompje is erg handig voor het doseren en gaat lang mee.

 

Reinigende producten: doekjes en lotion

De gezichtsreinigende lotion van Daily Organic werkt prima als je niet te veel make-up gebruikt. Niet-watervaste mascara is prima te verwijderen als je de lotion aanbrengt op een watje. De lotion kan echter wel een beetje prikken in je ogen, dus let daarmee op. Waterproof mascara is een grotere uitdaging met deze lotion. Je moet goed poetsen om alles weg te krijgen.

Voor de gezichtsreinigende doekjes geldt dat 98,7% afkomstig is van natuurlijke oorsprong, 10,1% van de ingrediënten biologisch is en 100% van de plantaardige ingrediënten biologische geteeld is. De doekjes zijn goed vochtig en verwijderen make-up goed. Ze zijn niet heel zacht, maar het is ook zeker geen stug reinigingsdoekje.

 

Handzeep

De handzeep is prettig in gebruik voor de gevoelige huid. Het droogt de huid namelijk niet uit, zoals dit nog wel eens gebeurd bij geparfumeerde handzepen. Maar, het is soms ook een beetje jammer dat je handen niet lekker ruiken na een wasbeurt. Als je dat wil, kun je beter de handzeep van Marcel’s green soap gebruiken.

Meer over duurzame verzorgingsproducten: