muzieknootjes-en-vogelOver Gewoon Duurzaam

Het thema duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met aan de ene kant het klimaatverdrag, wat ver van mensen afstaat, en aan de andere kant met stereotiep milieuactivisten, veganist en wellicht gehuld in tweedehands kleding. Duurzaam kan echter ook hip, modern en ontspannen zijn. Gewoon Duurzaam laat zien hoe bepaalde keuzes het leven kunnen verrijken en het milieu kunnen sparen: een super combinatie.

Mijn zoektocht

Deze website is tevens een persoonlijke zoektocht naar verschillende antwoorden op de vragen: Wat is duurzaam? Wat is wel schadelijk voor mens en milieu en wat niet? Hoe kan ik mijn impact op het milieu verminderen? Door het schrijven van de artikelen kom ik, Veronique, erachter waar ik op kan letten bij het aanschaffen van nieuwe kleding, bij het doen van mijn dagelijkse boodschappen en als ik de keuze heb voor een energieleverancier. Ik hoop ook andere te inspireren bijĀ het maken van duurzame en bewuste keuzes in het dagelijks leven.

Thema’s die aan bod komen zijn: