Warmetruiendag 2017

Op 10 februari wordt al weer de elfde Warmetruiendag georganiseerd door GreenChoice en Klimaatverbond Nederland. Op deze dag trek je een warme trui aan en zet je de verwarming een graadje lager. Daarmee bespaar je op een simpele manier energie. Er kan zelfs zoveel energie bespaard worden op 1 dag, gelijk aan het jaarverbruik van drie Waddeneilanden. Wanneer iedereen in Nederland dagelijks de verwarming een graadje lager zet, besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam. Per graad die je de verwarming lager zet, bespaar je maar liefst 6% energie.

Besparingsacties

Naast de verwarming een graadje lager zetten, kun je meer doen om energie te besparen. Op de website van Warmetruiendag kun je acties starten en informatie vinden hoe je kan besparen op energie. Zo wordt de blogger op weg geholpen met voorbeeldteksten, kun je je eigen poster maken en lesmateriaal downloaden over klimaatverandering, energiebesparing of het belang van Warmetruiendag.

Om extra aandacht te vragen voor de Warmetruiendag gaat de organisatie opzoek naar de lievelingstrui van Nederland. Je kan via social media laten zien wat jouw favoriete warme trui is met #warmetruiendag!

 

Achtergrond Warmetruiendag

warmetruiendag-logoWarmetruiendag wordt jaarlijks georganiseerd rond 16 februari, de verjaardag van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol. Het doel van het Kyotoprotocol is om de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd te verminderen. Het Klimaatverbond is de Nederlandse initiatiefnemer van de Warmetruiendag. Vanaf 2013 is ook groene energie leverancier Greenchoice betrokken bij de organisatie met als motto ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!’.

Meer nieuws