Rot op met je mileu

csm_rot-op-met-je-milieu-eo-dennis-001_389885492eDe EO zond kort geleden het programma ‘Rot op met je milieu’ uit. In de vierdelige serie confronteerde presentator Dennis van der Geest (inderdaad…) 6 deelnemers met de impact van hun gedrag op het milieu. De deelnemers¬†hadden een uitgesproken mening. De een hield zich in extreme mate bezig met haar impact op het milieu, waar de ander zelfs na het zien van de gevolgen van plastic in de natuur, nog niet overtuigd was van de menselijke impact op het milieu.

Eigenlijk werden beide groepen vooral bevestigd in hun denken. Was je al overtuigd van de milieuvervuiling dan werd het eens te meer duidelijk. Anderen vonden dat het allemaal reuze meeviel en zagen hun gedrag van bijvoorbeeld geen plastic scheiden bevestigd doordat anderen dit ook nog niet doen. Een interessant inkijkje en zeker goed dat de EO hier aandacht aan besteedt.

Als je zelf bezig bent met duurzaamheid is het vooral frustrerend om naar te kijken dat de impact die de mens op het milieu heeft niet binnenkomt bij mensen. Als zelfs een bezoek aan een grootschalig varkensbedrijf wordt ervaren als ‘gewoon’ en de leefomstandigheden daar worden goedgepraat, wordt het een lastige zaak deze mensen nog op een andere manier te overtuigen. Dit zal waarschijnlijk pas gebeuren als mensen persoonlijk geraakt worden.

 

Wil je weten wat je zelf kan doen voor een duurzame leefstijl? Lees dan het artikel over duurzaam leven.

Meer nieuws