Klimaatweek Utrecht Natuurlijk

Vanaf 22 januari is het Klimaatweek in Utrecht. De Klimaatweek wordt georganiseerd door Utrecht Natuurlijk. Tijdens deze week zijn er allerlei activiteiten gepland op de locaties van Utrecht Natuurlijk. Het doel van de Stichting Utrecht Natuurlijk is om Utrecht groener te maken, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Daarvoor organiseren zij activiteiten, cursussen en evenementen. In de stadstuinen en steedes in Utrecht bieden zij educatie op het gebied van natuurervaring en moestuinieren. In totaal heeft Utrecht Natuurlijk 9 locaties verspreid over Utrecht.

Activiteiten tijdens de klimaatweek

Tijdens de klimaatweek vinden er allerlei activiteiten plaats op de locaties van Utrecht Natuurlijk op het gebied van klimaat en een duurzaam leven. Hier vind je een selectie van de locaties en activiteiten. Het hele programma is te vinden op de website van Utrecht Natuurlijk. Ook op de locaties Koppelsteede, Eilandsteede en Gagelsteede zijn vergelijkbare activiteiten georganiseerd.

Activiteiten stadstuin Klopvaart Overvecht

Op zondag 22 januari worden in de stadstuin de Klopvaart in Overvecht informatietafels ingericht. Bij de informatietafels kun je je laten informeren over onderwerpen als klimaatverandering en afval scheiden. Je kan ontdekken hoeveel invloed je eigen gedrag op het milieu en klimaat heeft. Ook kun je op deze dag van een lege verpakking een echte portemonnee maken in de workshop over hergebruik van materialen. Daarnaast is er deze middag een junior klimaattocht. Bij deze activiteit zoek je de 10 foto’s van de Junior Klimaattocht. Bij iedere foto bedenk je één of meerdere tips om energie te besparen. Een leerzame en leuke activiteit voor kinderen.

 • Klimaattafels
 • Van afval tot portemonnee
 • Junior klimaattocht

Locatie: Stadstuin Klopvaart Vancouverdreef 70 Utrecht
Datum en tijd: 22 januari tussen 13.00 en 16.00 uur

Activiteiten Steede Hoge Woerd

In Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn vindt de aftrap van de klimaatweek plaats op 22 januari. Tijdens deze dag zijn er allerlei activiteiten in de steede. De hele week worden er activiteiten georganiseerd in Hoge Woerd. Zo kun je op 25 januari vanaf 14.30 uur je eigen mini regenwoud maken en gaat het op 27 januari vanaf 14.00 uur over het opwekken van je eigen stroom met bijzondere energiebronnen zoals een aardappel. Op 29 januari is er veel te doen in Hoge Woerd. Ook daar kun je meedoen aan een klimaattocht, je kan op excursie om vogels te spotten en je kan je eigen vetbol of pindaketting maken. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen.

Voor volwassenen is er een interessant programma op 27 januari. Tijdens het ‘Initiatief voor klimaat’ kun je je laten inspireren door diverse pitches van Utrechtse initiatieven over onder andere grondstoffenkringloop, sociale innovatie in de openbare ruimte en een duurzaam woonconcept gemaakt door studenten. Het programma start om 14.00 uur.

 • Opening klimaatweek: 22 januari
 • Regenwoud in een potje: 25 januari
 • Kijk de lamp brandt!: 27 januari
 • Initiatief voor klimaat: 27 januari
 • Vogelsspotten, klimaattocht en voer voor vogels: 29 januari

Waar: Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern
Datum: 22, 25, 27 en 29 januari
Meer informatie: www.utrechtnatuurlijk.nl

Activiteiten Griftsteede

Ook op Grftsteede kun je in de klimaatweek van Utrecht Natuurlijk vogels spotten, een vetbol maken en meedoen aan de junior klimaattocht. Daarnaast kun je op 25 januari tussen 14.00 en 16.00 het ontdekspel spelen, waarin je veel leert over het klimaat en hoe jij het verschil kan maken. Vanaf 10 januari is de expositie Ben jij de verandering? van Nicole Recourt te zien in de hal van Griftsteede. Recourt wil mensen met haar kunstwerken inspireren om aan de slag te gaan met het verbeteren van de samenleving. Op de expositie zijn onder andere schilderijen te zien en beschilderde tassen.

 • Junior klimaattocht: 22 januari
 • Expositie Ben jij de verandering?: vanaf 10 januari
 • Ontdekspel Meer met minder: 25 januari
 • Vogels spotten en voer voor vogels maken: 29 januari

Waar: Griftsteede, Van Swindenstraat 129, Utrecht
Datum: 22, 25 en 29 januari
Meer informatie: www.utrechtnatuurlijk.nl

Meer nieuws