Elektrische auto testen in Utrecht

Heb je altijd al eens een elektrische auto willen proberen, maar is het nog te kostbaar om er één aan te schaffen? Natuur & Milieu geeft mensen de mogelijkheid om een elektrische auto te leasen voor €400,- per maand (excl. BTW). Ze willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om een elektrische auto te testen. Je kan zogenaamde testrijder worden in Zwolle, Den Haag en Utrecht. Inschrijven voor een elektrische Golf kan op de website www.detestrijders.nl.

 

De e-Golf leasen in Utrecht

In Den Haag is het project al van start en ook in Utrecht worden op dit moment testrijders gezocht.  Het gaat om een testperiode van een jaar. De kosten hiervan zijn €400 per maand (exclusief btw) voor de zakelijke ondernemer en €484 (inclusief btw) voor de particulier. Een deel van het geld kun je weer terugverdienen doordat je de auto kan verhuren aan anderen als je hem niet gebruikt. Als testrijder moet je bereid zijn minimaal vijf keer per maand je auto te verhuren.  De auto die je kan leasen is een nieuwe 100% elektrische Volkswagen e-Golf, die in mei 2017 mei op de markt komt. Ben je bang dat een elektrische auto misschien niet zo snel optrekt? Niets is minder waar. Binnen 10 seconden sprint de e-Golf van 0 naar 100 kilometer per uur. Dit is te danken aan het 35,8 kWh accupakket van de nieuwe e-Golf en een elektromotor van 100 kW/136 pk.

Een elektrische auto moet natuurlijk worden opgeladen. Daarvoor krijg je bij de auto twee oplaadkabels. Met een 7,2 kW-lader is het batterijpakket in minder dan 6 uur op te laden Met een 40 kW snellader laadt de accu zelfs in minder dan 1 uur voor 80% op. Wil je je auto thuis opladen? Dan kun je een lader laten plaatsen die 100% windenergie levert.  In de speciale folder kun je alles lezen over de Golf en leasen in Utrecht. Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden voor een informatieavond.

 

Elektrische auto huren

In Den Haag is het ook mogelijk om een Elektrische Golf te huren. De auto’s worden verhuurd door de mensen die meedoen aan de test. Naast gezinnen, bedrijven of individuen die een testauto verhuren is er ook een coöperatie opgericht die de huur faciliteit, Binkcars. Particulieren of ondernemers leasen samen een elektrische auto. Daarnaast wordt de auto te huur aangeboden aan andere leden van de cooperatie.

Zodra het project in Utrecht van start is, kun je ook in Utrecht elektrische auto’s huren van de deelnemers.

Meer nieuws