Vegetarische restaurants Utrecht

Als vegetariër is het soms lastig om een leuk restaurant uit te kiezen om uit eten te gaan, daarom een overzicht van een aantal vegetarische restaurants in Utrecht. De vegetarische restaurant zijn erg divers: van een simpele maaltijd tot een hip eettentje en van een alternatief café tot een Chinese afhaalmaaltijd. Alles volledig vegetarisch of zelfs veganistisch, maar allemaal ook weer heel anders. Bekijk de vegetarische restaurants op de kaart of scroll naar beneden voor en beschrijving van de restaurants.

Vegetarische restaurants Utrecht:

Soy

Chinees afhaal restaurant

Als je op de kaart kijkt dan denk je misschien bij een gewoon chinees afhaalcentrum te zijn beland. Niets is echter minder waar. Alles op de kaart bij Soy is vegetarisch, ook al heten de gerechte haaienvinnensoep, kiploempia, bami met krab of zelfs gebakken Peking eend. Bij Soy hebben ze de gerechten die normaal gesproken met vlees worden bereid heerlijk nagemaakt met soja. De structuur is erg goed en de smaak nog beter.

Het is mogelijk bij Soy te eten, maar het is vooral bedoeld om eten af te halen. Zoals bij de meeste Chinese restaurants kun je grote porties verwachten.

Adres: Antonius Matthaeuslaan 112, Utrecht
Meer informatie over Soy

BROEI

Hip en gezellig

BROEI is een restaurant dat typisch past bij deze tijd. Het lijkt een beetje op de concept stores die overal verschijnen: het is hip, je kan er werken, koffie drinken en vegetarisch eten. Bij BROEI kun je de hele dag terecht: van ontbijt tot avondeten. De dinerkaart is wat beperkt met vier hoofdgerechten, maar hij wordt regelmatig vernieuwd. Bij de gerechten krijg je zelfgebakken brood uit eigen bakkerij. De gerechten zijn creatief en bevatten veel groenten, denk bijvoorbeeld aan een pastinaakkroket of gepofte knolselderij.

De sfeer bij BOEI is goed door de leuke aankleding en het concept waarin van alles mogelijk is.

Adres: Oosterkade 24 Utrecht
Meer informatie over BROEI

Café Averechts

Tikje alternatief

Averechts is een cafe in Utrecht dat draait op vrijwilligers. Het is wel een  tikje alternatief, maar erg gezellig. Iedere zondag wordt bij Averechts tussen 18.00 en 20.00 uur een vegetarisch driegangenmenu geserveerd voor slechts € 12,50. Het menu is iedere week anders en vooraf te bekijken op de website en of Facebook. Om een idee te krijgen van het menu: bloemkoolsoep, boerenkoolquiche met salade en brownie’s; penne met walnotensaus, lasagne met sinaasappel, kaneel en blauwe kaas en koffieijs met peer en zabaglione. Als je mee wil eten op zondag moet je wel even reserveren door te mailen naar: reserveren@averechts.nl

Adres: Lijsterstraat 49, Utrecht
Meer informatie over Averechts

De Werfkring

Eenvoudig, vriendelijke en mooi gelegen

Midden in de stad aan de Oude Gracht in Utrecht ligt het vegetarische restaurant De Werfkring. De Werfkring bestaat al sinds 1976. Op website schrijven ze zelf dat het menu sindsdien nauwelijks is veranderd. Granen, kruiden, peulvruchten, gestoofde groente en rauwkost vormen de basis van het menu. De producten die worden gebruikt zijn zoveel mogelijk biologisch. Het menu kent een aantal accenten uit de Indiase en Tibetaanse keuken, doordat de eigenaresse een Tibetaanse achtergrond heeft. Dagelijks wordt er een nieuw menu samengesteld. Het hoofdgerecht bestaat uit een wisselende keuze van peulvruchten, gestoofde groente of groente uit de oven en rauwkost. Het verrassingsmenu is dadelijks te lezen op een bord in het restaurant. In de zomer is het prettig als je buiten kan zitten, dan geniet je van de levendige Oude Gracht. Binnen is het eenvoudig, maar de mensen zijn altijd vriendelijk.

Adres: Oude Gracht 123
Meer informatie over De Werfkring

Oproer

Nieuw en vegan

Oproer is een brouwerij én een pub en werd geopend in 2016. In de pub kun je allerlei soorten bier drinken, waaronder het zelfgebrouwen bier van Oproer. Daarnaast kun je in de pub ook eten. Het restaurant werd in het eerste jaar direct uitgeroepen tot beste vegan restaurant van Nederland. De ingrediënten die worden gebruikt zijn plantaardig en organisch. Ze komen van lokale boeren en het brood wordt gemaakt van graan dat overblijft van het brouwproces. Iedere maand wordt het menu vernieuwd.

Adres: CAB-rondom 90A
Meer informatie over Oproer