Vegetarische balletjes Unox

Samen met De Vegetarische Slager heeft Unox vegetarische balletjes op de markt gebracht. Het zijn vegetarische gehackt balletjes in satesaus. Het moederbedrijf van Unox, Unilever, kiest voor de nieuwe vegetarische balletjes, omdat het aantal mensen dat in de komende jaren vlees eet waarschijnlijk zal afnemen. Steeds meer mensen kopen in plaats van vlees vleesvervangers.

De balletjes zijn ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager. Deze slager maakt vegetarische producten die qua smaak en structuur zo veel mogelijk op vlees lijken. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van bijvoorbeeld sojabonen, lupinebonen en andere groenten. De producten van De Vegetarische Slager waren tot nu toe te vinden in het koelingen van de supermarkt. De vegetarische balletjes van Unox zijn te vinden in de schappen.

Onderzoek consumentenbond

De Consumentenbond deed een onderzoek naar de smaak en structuur van de vegetarische balletjes. De helft van de proefpersonen vond de vegetarische gehackt balletjes voor herhaling vatbaar. In de resultaten is te lezen dat de structuur achter blijft bij die van vlees. Deze bewoording klikt wat suggestief, alsof vlees beter is. Laten we zeggen dat de structuur nog wat verschilt van de vlees gehaktballetjes van Unox. De test werd uitgevoerd met 29 mensen, geen vegetariërs. Zij proefden zowel de vegetarische- als de vleesballetjes van Unox, zonder te weten welke ze voor zich hadden. Van de 29 testpersonen zagen 6 de vegetarische gehackt balletjes aan voor vlees. De helft van de proefpersonen vond de balletjes voor herhaling vatbaar.

vegetarische-balletjes-unox

Ingrediënten vega balletjes

Water, plantaardige eiwit 18% (SOJA, TARWE, GLUTEN, erwt), zonnebloemolie, ui, palmvet, EI-EIWIT, aardappel, tomatenpuree, aroma, peterselie, gemodificeerd maïsmeel, gedroogde ui, zout, zetmeel (TARWE, maïs), dextrose, kleurstof (caramel), voedingszuur (citroenzuur).

Meer nieuws