Vega worstenbroodjes

img_20161231_181355975Als vegetariër mis je soms bepaalde producten, waar je vroeger misschien dol op was. Denk bijvoorbeeld aan een bitterbal, saucijzenbroodjes, ragout of worstenbroodjes. Misschien maakte je vroeger wel worstenbroodjes met het hele gezin om te eten na de nachtmis of tijdens oudejaarsavond. Of doen bitterballen je misschien denken aan een middag op het terras met een biertje? Tegenwoordig zie je steeds vaker de vegetarische kroketten in de snackbar, een vegetarisch broodje hamburger bij een hamburgerrestaurant, een vegetarische gehaktbal of vega shoarma van de Vegetarische Slager. Met de bestaande vegetarische producten kun je zelf erg lekkere vega worstenbroodjes maken. Je kan de broodjes vullen met de vegetarische worstjes van Tivall of je kan kiezen voor een vulling met kleine vega balletjes.

Ingrediënten Vega Worstenbroodjes

Ingrediënten voor 15 mini vegetarische worstenbroodjes

  • 250 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 125 ml melk
  • Zakje gist
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • Vegetarische worstjes Tivall of bijvoorbeeld vegetarische knakworstjes van Unox (of een ander vegetarisch product)

Bereiding vega worstenbroodjes

Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is. Doe de bloem in een kom en maak in het middel een kuiltje. Doe daarin het gist, de lauwwarme melk, boter (gesmolten is handig), zout en suiker. Roer de ingrediënten door elkaar en kneed het geheel minimaal vijf minuten tot een mooi deeg. Draai 15 balletjes van ca. 30 gram en laat deze vervolgens rusten op de bakplaat met een vochtige doek erover.

Als het deeg ligt te rusten kun je de worstjes in drie stukjes snijden. Na 10 minuten kun je de deegbolletjes uitrollen tot een rond lapje deeg. Leg op ieder lapje een worstje. Vouw van de lapjes deeg eerst de boven en de onderkant naar binnen en vouw vervolgens de zijkanten er overheen. Laat de broodjes een uurtje rusten op de bakplaat onder een vochtige doek. Besmeer de broodjes na een uur met een eimengsel en bak ze maximaal 20 minuten in de oven op 200 graden.

Eet smakelijk van de vegetarische worstenbroodjes!