Biologisch winkelen bij Lidl

Biologische producten zijn vaak duurder dan andere producten. Dat kan een reden zijn om niet altijd biologische, ecologische of fair trade producten te komen in de supermarkt. Toch is het niet altijd nodig veel kwijt te zijn aan je biologische boodschappen. Je kan letten op goede aanbiedingen, maar je kan ook eens boodschappen doen bij Lidl. Lidl verkoopt veel biologische producten met het merk ‘ Bio Organic’.

 

Bio Organic, weidemelk en vegetarische producten

Het label waaronder Lidl biologische producten verkoopt is Bio Organic, voorheen heette het Biotrend. De producten zijn voorzien van een Europees keurmerk voor biologische landbouw. het keurmerk garandeert dat er aan de Europese regels is voldaan. Van dit merk zijn allerlei producten te koop. Van jam tot muesli en van couscous tot groenten. Ook biologische zuivel maakt onderdeel uit van de productlijn. Daarnaast wordt voor de biologische kaas, maar ook voor de andere melkproducten gebruik gemaakt van weide melk.

Bij Lidl kun je ook slagen voor vegetarische burgers van het merk Freshvale. Deze zijn echter geen onderdeel van het Bio Organic label. Wel zijn het voordelige vegetarische producten zoals: balletjes, burgers, groenteschnitzels en gehakt. Het assortiment is te zien op de website van Lidl. Hoewel de vleesvervangers maar 1,59 per verpakking kosten, doen ze niet onder voor vergelijkbare producten bij andere supermarkten.

 

Wat kosten biologische producten bij Lidl?

Om een idee te krijgen van de kosten van biologische producten bij Lidl, hier een paar producten als voorbeeld. De producten werden gekocht op 3 maart 2017:

  • 1 kg biologische wortelen: €1,29
  • 750 gram biologische uien: €0,99
  • 350 gram biologische kaas: € 3,99
  • 500 gram Biologische couscous of bulgur: €1,49
  • Biologische jam, pot van 260 gram: €1,25
  • Toiletpapier met Ecolabel, 8 rollen: €2,49

Meer over eten