muzieknootjes-en-vogelDuurzaamheid en kinderen

Mensen vragen veel van de wereld. En kinderen dus ook. Kinderen meegeven dat de aarde niet onuitputtelijk is, is misschien het minste dat je kunt doen. En hoe doe je dat? Door duurzaamheid heel ‘gewoon’ te maken. Als je eigen beslissingen goed overwogen zijn en je deze meegeeft aan je kind, is dat een hele mooie stap in de opvoeding. Hiermee kun je niet vroeg genoeg beginnen. Voorbeelden van keuzes met grote invloed op de wereld zijn: wel of geen wasbare luiers of koop je alles nieuw voor je kind of liever tweedehands. Lees snel verder voor inspiratie.

Wasbare luiers: ervaring met Totsbots Bamboozle Strech en Little Lamb

Toen ik begon met wasbare luiers wilde ik graag weten welke luier ik moest kiezen. Er zijn er zo veel!! Er zijn verschillende systemen en heel veel verschillende merken. Om je een beetje op weg te helpen bij deze mijn ervaring met de Bamboozle Strech van Totsbots en de voorgevormde bamboe luier van Little Lamb.

Ervaring overbroekjes wasbare luiers

Bij wasbare luiers is het erg belangrijk dat de overbroekjes goed zitten en goed aansluiten. De (voorgevormde) luier die eronder zit, kan nog zo goed absorberen, maar als het overbroekje niet goed zit, krijg je alsnog lekkage. Ik heb natuurlijk niet alle overbroekjes getest, maar het fijnste overbroekje vind ik de broekjes van Little Lamb.

Wat doe je met de inlegvellen uit wasbare luiers?

Papieren inlegvellen kun je in de prullenbak gooien en in sommige gevallen ook door het toilet spoelen. Bij een oude afvoer en riolering ontstaat sneller verstopping en is het niet slim ze door de wc te spoelen. Sommige inlegvellen zijn sowieso niet geschikt om door het toilet te spoelen.

Duurzame billendoekjes – ervaring Cheeky wipes

Ook billendoekjes kun je uitwassen! Net als vroeger, maar dan anders. Omdat ook ik verwend ben door de moderne tijd koos ik niet voor de kraan en een washandje, maar ging op zoek naar een alternatief. Als alternatief vond ik de Cheeky Wipes. Deze doekjes maak je van te voren nat en kun je dus net als de wegwerpdoekjes direct gebruiken bij de verschoonbeurt.

Wasbare zoogcompressen – ervaring Little Lamb

Toen ik was bevallen van onze zoon ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Natuurlijk de wereld met je eigen kind, die super bijzonder is, maar daarnaast ook een wereld vol spullen waar ik nog nooit van gehoord had. Wasbare luiers had ik mij tijdens de zwangerschap al wat in verdiept en ik had zelfs al een proefset in huis. In de eerste week kwam ik er echter achter dat ook zoogcompressen een essentieel onderdeel van de babyuitzet zijn. Als je borstvoeding geeft, kun je niet zonder!